sport

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

sport

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer vijf Aduard 2000 (met 3 punten minder) niet. Helpman had de zaken zowel defensief als offensief prima voor elkaar en…

nieuws

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk Helpman heeft zaterdagmiddag brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

nieuws

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. Dat meldt een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl.

nieuws

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na te denken of hun telefoontje niet tot na het Pinksterweekend kan wachten.

nieuws

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij de gemeente Groningen voor het wegbrengen van afval. Voor Conny Eldering is het reden om nogmaals te vragen om een…

nieuws

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit het land bezwaar aangetekend tegen de plannen van het beoogde kabinet om het langstuderen zwaarder te bestraffen.

nieuws

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen. Zo’n tachtig meter koperkabel werd daarbij weggenomen.

nieuws

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aardbeving plaatsgevonden. Dat meldt het KNMI.

nieuws

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in de wijk Reitdiep. Een motie van de PvdA hierover werd unaniem aangenomen.

nieuws

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden verschillende media.

sport

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC’83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen GZV Watergras gewonnen. Het werd 5-2.

nieuws

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten weten het jammer te vinden dat de spreidingswet verdwijnt met partijleider Dilan Yeşilgöz-Zegerius recht tegenover haar.

nieuws

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door bewolking. Uit die bewolking kunnen op bepaalde momenten buien vallen. De aangename temperaturen verraden al dat daar ook onweer bij…

sport

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel gewonnen. Vrijdagavond waren de Groninger basketballers in eigen huis te sterk voor Heroes Den Bosch: 82-75.

nieuws

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van een eerbetoon aan de Groningse kunstenaar Anno Smith. Nu is de tafel klaar en…

F
U
R